fo_partnerek_fent_2 fo_partnerek_fent_3_a fo_partnerek_fent_3_b fo_partnerek_fent_5

Sajtónak

Látogatók

Ma: 18

Tegnap: 69

Ezen a héten: 438

Összesen: 102339

Az autósport veszélyes!

Az autósport veszélyes!A nyilvánvaló veszélyek hatványozottan jelentkeznek egy olyan nyílt terepen, illetve közutakon tartó autóversenyen, mint az Önök által szenvedélyesen szeretett rallye versenyen. Önök imádják a versenyt, a versenyzők pedig imádják a száguldást, hiszen éppen ezért szeretik őket, mert száguldanak.

A színház és a közönsége, a rallyesport és a szurkolói együvé tartoznak, azonos dolgokért lelkesednek és így csak egyetlen közös célunk lehet:

AZ IZGALMAS ÉS BALESETMENTES VERSENY!

Ennek érdekében Önök tehetik a legtöbbet, Önöknek kell a legtöbbet tenniük.

Soha ne feledjék tehát, hogy:

A versenyek lezárt gyorsasági szakaszai lezárt versenypályák, amelyeken a versenyzőnek joga és kötelessége a lehető leggyorsabban végigmenni! A versenyautók az út mindkét oldalát használhatják, és a versenyzőknek joguk van elesni, bukni is!

A VIGYÁZZ ÉLETVESZÉLY, VIGYÁZZ KISODRÓDÁS VESZÉLY feliratú szalagok felhívják a figyelmet azon helyekre, területekre, amelyek kiemelten veszélyesek. Nem kell közvetlen a szalagok mögé helyezkedni, hiszen azok pontosan a veszélyforrásokat jelölik.

A versenypályákon tilos alkoholt fogyasztani, mert az alkohol rossz tanácsadó! Oldja a gátlásokat, felelőtlenné, agresszívvé, kötekedővé tesz, ami tömegben csak bajt hozhat mindenkire.
A pályazárás után tilos gyalogosan vagy járművel a versenypályán, vagy szorosan amellett közlekedni. Tudni kell továbbá, hogy a záró kocsi után, de a mezőny előtt előfutó autók következnek, melyeket Ön a rajtszámukról a nullák számának csökkenéséről tud azonosítani (0000, 000, 00, 0). Ezek az autók már versenytempóban haladnak!

Kérjük, mindig vegyék figyelembe a biztonságra ügyelő rendőrök, valamint a SAFETY mellényes rendezők, sportbírók intelmeit, utasításait!

Saját élete, testi épsége megóvása érdekében soha ne álljon:
- a kanyarok külső ívére
- bukkanók (ugratók) melletti és utáni területre
- hosszú egyenesek végén lévő fékezési zónába
- olyan padkára, amely mögött a menekülési útvonal nem biztosított
- lassítók körüli és utáni területre
- kisgyermeket ne, vagy csak kézen fogva fokozott szülői felügyelet mellett vigyen versenyre
- a rajt cél és célutáni területen is fokozott figyelmet tanúsítson
Mi nem ijesztgetni akarunk, hanem felhívni a figyelmet az amúgy is nyilvánvaló veszélyre, amelyek, - ha Ön is segít bennünket -, és másokat is figyelmeztet erre, akkor elkerülhetők!

Mi mindent elkövetünk a versenyzőkkel együtt, hogy vigyázzunk Önre, de nem tehetünk semmit, ha Ön nem vigyáz magára!

Mindenkinek egész évre jó szórakozást, balesetmentes vidám szurkolást kívánunk!

MNASZ

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság

Rally infók