fo_partnerek_fent_2 fo_partnerek_fent_3_a fo_partnerek_fent_3_b fo_partnerek_fent_5

Sajtónak

Látogatók

Ma: 16

Tegnap: 19

Ezen a héten: 219

Összesen: 103656

Kereken százan „csapatják” Lyukónál

Néhány héttel ezelőtt még a 22. Miskolc Rally párosai használták a Parasznya és Lyukóbánya közötti útszakaszt, vasárnap ugyanezt megtehetik az „amatőrök” is.

A Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) Északi régiójának újabb futamát ugyanis a két település között rendezik meg az előttünk álló hétvégén. Az érdeklődés óriási, ugyanis már több mint száz páros adta le a nevezési szándékát a Gobaldaru Rallye Sprintre. A rendező igyekszik a párosok kedvében járni, amit az is jelez, hogy a tavalyinál, és az ORB által kijelölt útvonalhoz képest hosszabb szakaszon zajlik majd a verseny.

- Az igények függvényében minden évben próbáljuk fejleszteni ezt a sorozatot, hiszen a létszámból jól látszik, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk – fogalmazott a futamot megelőzően Adamovits Márk, főszervező. – A pilóták és a navigátorok által kedvelt helyszíneket igyekszünk megtartani, és a lehetőségekhez képest újdonságot belecsempészni a programba. Így lesz ez ezúttal is, ugyanis a korábbinál hosszabb pályán bonyolítjuk le a hétvégi futamot. Eddig Lyukóbányánál a település jelző tábla előtt állítottuk fel a célt, most másfél kilométerrel lejjebb, a bánya bejárata alatt ér véget a szakasz. Ezzel a gyorsasági 7,2 kilométerre nyúlt, amit a tervek szerint mindkét irányba három-három alkalommal teljesítenek majd a versenyzők.

Zárás fél hétkor

A Gobaldaru Rallyesprint programja szombaton kezdődik az adminisztratív és a technikai átvételekkel, amelyek helyszíne a Lórántffy úton található Balogh Autószalonokban lesz, ezután pedig a versenyzőknek lehetőségük nyílik a pályabejárásra is. Vasárnap reggel fél héttől zárják le a szakaszt, innentől kezdve a nézők is csak gyalogosan közelíthetik meg a helyszínt. A futam reggel nyolc órakor indul, ezután pedig folyamatos lesz a száguldást. A díjkiosztó ünnepséget a tervek szerint este hét órakor az átvételek helyszínén, vagyis a Balogh Autóházakban tartják meg.

MNASZ

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság

Rally infók