fo_partnerek_fent_2 fo_partnerek_fent_3_a fo_partnerek_fent_3_b fo_partnerek_fent_5

Sajtónak

Látogatók

Ma: 12

Tegnap: 19

Ezen a héten: 215

Összesen: 103652

Hatvan páros feszül egymásnak

Az idei MARB-bajnokság második futamát Pétervásárán kezdik, majd Zabar és Domaháza között folytatja a mezőny.

Hatvan páros feszül egymásnak

Két nap alatt három megyét is érint, mégis alig néhány kilométeres körben bonyolítják le a Magyar Amatőr Rally Bajnokság újabb futamát. Az Északi csoport második viadala szombaton az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik, amelyet Pétervásárán bonyolítanak le. Ezután ugyanott, a Bem József laktanyában egy látványos prológ következik, ahol a teljes mezőnyt testközelből láthatja a kilátogató közönség.

A felvezetés után másnap már a Domaháza – Zabar közti útszakaszt veszik birtoka a ralisok. A nap folyamán összesen hat gyorsaságit teljesítenek a párosok, mindkét irányba három-három alkalommal. A hétvége zárásaként az eredményhirdetést a domaházi Művelődési Házban tartják meg.

- A tavalyi esztendő két versenyét ötvöztük erre a hétvégére – mondta a MARB-futammal kapcsolatban Adamovits Márk, főszervező. – A versenyzői visszajelzések alapján mindenkinek tetszett a laktanyában megtartott körversenyen, a Domaháza – Zabar közti utat pedig a sportágon belül senkinek nem kell bemutatni. Ezen a hétvégén egy héttel leszünk a Hell 22. Miskolc Rally előtt, ezért a licences párosok számára akár tesztelési lehetőségnek is kiváló alkalmat nyújt az esemény. A MARB bajnokság résztvevői pedig meggyőződésem, hogy komoly csatát vívnak egymással ezen a futamon is.

Hatvan páros feszül egymásnak

Az érdeklődés komoly a Szinva-Ép Szolg. Domaháza – Zabar Rallysprint iránt, hiszen a megadott határidőig nagyságrendileg hatvan páros adta le a nevezési szándékát. A közönség számára két fontos kezdési időpont lényeges a versennyel kapcsolatban. A szombati prológ 17 órakor kezdődik a Bem laktanyában, másnap pedig Domaháza és Zabar között az első gyorsasági reggel nyolc órakor rajtol. A pályát már egy órával hamarabb lezárják, ezért ezt követően már csak gyalogosan lehet megközelíteni a helyszínt. A szervizpark Domaházán lesz, ahol az autókkal és a versenyzőkkel egész nap találkozhatnak az érdeklődők.

MNASZ

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság

Rally infók