fo_partnerek_fent_2 fo_partnerek_fent_3_a fo_partnerek_fent_3_b fo_partnerek_fent_5

Sajtónak

Látogatók

Ma: 12

Tegnap: 19

Ezen a héten: 215

Összesen: 103652

Keresztül a megyehatáron, majd onnan vissza

Borsodnádasd és Balaton között rendezik meg a Magyar Amatőr Rally Bajnokság utolsó idei futamát.

A beérkezett nevezések alapján több, mint nyolcvan indulója lesz az előttünk álló hétvégén esedékes Integra Borsodnádasd Rallynak, amelyet a Gobal Kertransz Kupáért rendeznek meg. A Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) keleti csoportjának ötödik, egyben idei utolsó versenyét Borsodnádasd és Balaton között, a szerpentines, technikás úton bonyolítják le. A pilóták és a navigátorok által közkedvelt szakaszon vélhetően komoly csata várható, hiszen jó néhány kategóriában még nyitott a bajnoki címek sorsa.

- Nagyon készülünk az utolsó futamunkra – fogalmazott Adamovits Márk, főszervező. – A nevezésekből pedig azt látom, hogy az amatőr bajnokság mezőnye is várja már a hétvégét. A tavalyihoz képest nem változik a programunk, szombaton az átvételek és a pályabejárást követően lesz egy ünnepélyes rajtceremóniánk, vasárnap pedig a hat gyorsasági szakaszt bonyolítjuk le. Előttünk is ismert, hogy a hevesi részen a közelmúltban újították föl az utat, ezért plusz óvintézkedéseket hajtunk végre annak érdekében, hogy az aszfaltban egyáltalán ne keletkezzen kár. Az előkészületekkel időarányosan jól haladunk, most már csak a hétvégi jó időjárásban kell bíznunk. Ebben az esetben ugyanis biztos, hogy rengeteg néző látogat majd ki a helyszínre.

Vasárnap reggel nyolc órakor rajtol a mezőny Borsodnádasd irányából, át Balatonba, majd innen vissza. Ezt a kört háromszor ismétlik meg a párosok, ezután alakul majd ki a végeredmény. A szervizparkot – a korábbiakhoz hasonlóan – ezúttal is a lemezgyár területén alakítják ki, így az érdeklődők ott is megnézhetik a versenyautókat. A gyorsasági szakaszt másfél órával a kezdés előtt, tehát 6.30-kor lezárják, innentől kezdve már csak gyalogosan lehet megközelíteni a helyszínt. Az ünnepélyes díjkiosztót vasárnap kb. 18.30-tól tartják meg a Borsodnádasdi Közösségi Házban.

 

Integra Borsodnádasd Rally, a Gobal Kertransz Kupáért

Október 10. (szombat), Borsodnádasd Petőfi Tér

Adminisztratív és technikai átvételek, 8.00

Pályabejárás, 8.30

Rajtceremónia, 18.00

 

Október 11. (vasárnap), Borsodnádasd – Balaton

Gyorsasági szakaszok, rajt: 8.00

Ünnepélyes díjkiosztó, Borsodnádasd Közösségi Ház, 18.30

MNASZ

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság

Rally infók