fo_partnerek_fent_2 fo_partnerek_fent_3_a fo_partnerek_fent_3_b fo_partnerek_fent_5

Sajtónak

Látogatók

Ma: 44

Tegnap: 81

Ezen a héten: 405

Összesen: 95892

Buksiékról szólt Domaháza – Zabar

Az abszolút értékelést tekintve több mint félperces előnnyel győzött a Bukulya István, Kasza László egység a MARB legutóbbi versenyén.

Az Északi Régió keleti csoportjának harmadik futamát a borsodi-nógrádi megyehatár két oldalán, Domaháza és Zabar között bonyolították le. A több mint 7 kilométeres gyorsaságit korábban az ORB mezőnye is használta, és mind a mai napig közkedvelt teszthelyszínként szerepel a legjobbak noteszában is.

A május végi futam szombaton az ózdi stadionban kezdődött el, itt tartották meg ugyanis az adminisztratív és a technikai átvételeket. A pályabejárás és a versenyzői eligazítást követően a benevezett több mint hetven páros pihenőre térhetett, hiszen vasárnap hosszú program várt a MARB mezőnyére. A rendező ugyanis a közkedvelt pályán összesen hat gyorsaságit írt elő, mindkét irányba három-három alkalommal. A száraz, meleg, napsütéses időjárás minden szempontból kiszámíthatóvá tette a versenyzést, így viszonylag kevés kiesés tarkította a versenyt.

- Minden jól alakult, a technika ördöge ezúttal elkerült bennünket – értékelt a győztes pilóta, Bukulya István. – Szerencsére mi sem hibáztunk, és az itinert is jól felírtuk. Szeretem a tempós pályákat – ez is ilyen -, mert ezeken kiderül, hogy ki meri elvállalni, átlépni akár a teljesítőképesség határát is. Harmadszorra versenyeztem már Domaháza és Zabar között, a korábban megszerzett tapasztalatot remekül tudtuk hasznosítani.

Bukulya István hozzátette: minden egyes futamon minimális tervként a célba érést határozzák meg, amivel ha párosul a hibamentes versenyzés, akkor a jó eredmény sem marad el. Új navigátorával, Kasza Lászlóval elsősorban a keleti csoport futamaira koncentrálnak, de nem kizárt, hogy egy-két alkalommal a nyugati versenyeken is találkozhatnak majd velük a kilátogató nézők.

- Második helyen állunk az abszolút értékelésben, a lemaradásunk csupán négy pont – tekintett előre a Domaházán győztes pilóta. – Ez abszolút nem sok, bízom benne, hogy Borsodnádasdon és Sajókazán is hasonlóan sikeresek leszünk. A nagy összetettben pedig majd adja magát az élet, meglátjuk, hogy egy esetleges jó helyezés eléréséhez hol és mikor kell rajthoz állnunk. A sikerek mellett az is fontos szempont, hogy Lacival egyre jobban összeszokjunk, hiszen csupán ettől az esztendőtől alkotunk egy párt. A három MARB verseny után úgy látom, jó úton járunk, amit a domaházi eredményünk is bizonyított.

MNASZ

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság

Rally infók