fo_partnerek_fent_2 fo_partnerek_fent_3_a fo_partnerek_fent_3_b fo_partnerek_fent_5

Sajtónak

Látogatók

Ma: 42

Tegnap: 81

Ezen a héten: 403

Összesen: 95890

Technikás pályán az amatőrök

Technikás pályán az amatőrök

Május utolsó hétvégéjén Domaháza és Zabar között folytatódik a Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) Keleti csoportja.

Parasznya és Pétervására után Domaháza az újabb állomás. Jövő hét végén tartják az amatőr rallysok következő versenyét, amelyet egy igazán technikás, a legjobb hazai párosok által is közkedvelt szakaszon bonyolítanak le. Ez pedig nem más, mint a Domaháza - Zabar közötti, nagyságrendileg hét kilométer hosszú pálya, amit a sprintesek mindkét irányba három-három alkalommal teljesítenek majd.

A program azonban szombaton Ózdon kezdődik el, hiszen a stadion lesz a helyszíne az adminisztratív és a technikai átvételeknek. A létesítményben a nap folyamán már meg lehet tekinteni a versenyautókat, amelynek a száma egyelőre még nem ismert.

- Néhány napunk még hátra van a nevezési zárlatig, de bízom benne, hogy ötven-hatvan páros legalább leadja az indulási szándékát - mondta érdeklődésünkre Adamovits Márk, főszervező. - Bár a szövetségben év közben is változtatják a szabályokat, de bízom benne, hogy ez nagy mértékben nem érinti majd a mezőnyünket. Az ózdi stadionban minden adott ahhoz, hogy nyugodtan elvégezzük az átvételeket, ebben komoly segítséget kaptunk a létesítmény új vezetésétől. Szerencsére Domaháza polgármestere is mindenben partner volt, így összeállít a programunk, ami igazán jónak ígérkezik.

A szombati átvételek másnapján, reggel hét órakor zárják le a versenypályát, amit ezután már csak gyalogosan lehet majd megközelíteni. A mért futamok nyolc órakor rajtolnak, innentől kezdve pedig gyakorlatilag egész nap folyamatos versenyt láthatnak az érdeklődő szurkolók.

- Nem lesz megállás, csak amíg a rajt és a stopállomást megfordítjuk - folytatta Adamovits Márk. - Talán ezért is szeretik a nézők ezeket a versenyeket, mert egy helyen, folyamatos szórakozási lehetőséget kapnak. Emellett az is lényeges, hogy a MARB mezőnye rendkívül látványos produkcióra képes, ami szintén vonzza a szurkolókat a pálya szélére. Vasárnap egyébként Domaházán lesz a szervizpark, és a futam végén a díjkiosztó ünnepség is, tehát a sportág kedvelői Ózdról és a környező falvakból is könnyel megközelíthetik a helyszínt. Bízom benne, hogy az átvételekre és a versenyre is sokan kilátogatnak majd május utolsó hétvégéjén.

{music fileFilter=".*20150525*.*\.mp3"}images/audios{/music}

A MARB Domaháza-Zabar programja:

Május 30. (szombat):

Adminisztratív és technikai átvételek, 8.00-12.30

Ózd, Városi Stadion


Május 31. (vasárnap):

Gyorsasági szakaszok, 8.00

Domaháza - Zabar

Zabar - Domaháza


Díjkiosztó Ünnepség, 18.30

Domaháza, Feszty Masa Művelődési Központ

MNASZ

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság

Rally infók