fo_partnerek_fent_2 fo_partnerek_fent_3_a fo_partnerek_fent_3_b fo_partnerek_fent_5

Sajtónak

Látogatók

Ma: 21

Tegnap: 61

Ezen a héten: 635

Összesen: 87665

Sikeres borsodi évadnyitó

Sikeres borsodi évadnyitó

Lyukóbánya és Parasznya között megkezdődött az idei Amatőr Rally Bajnokság. Az Északi Régió nyitó futamának több mint félszáz MARB-os, valamint harmincat is meghaladó licences egység vágott neki.

Előbbiek értékes bajnoki pontokért szálltak harcba, míg az utóbbi mezőny a közelgő Eger Rally előtt, tesztelésre használta föl a lehetőséget. A két település között összesen hat gyorsasági szakaszt jelölt ki a rendező, a több mint harminc versenykilométer gyakorlatilag egész napos elfoglaltságot jelentett a pilótáknak és a navigátoroknak.

- Örülök, hogy már az első versenyünkön ilyen sokan rajthoz álltak – vonta meg a hétvége mérlegét Adamovits Márk, főszervező. – Ezúttal valóban nem bonyolítottuk túl a programot, az átvételek és a pályabejárás után másnap az éles verseny következett. Minimális csúszás mellett, nagyobb baleset nélkül zajlott le az első futam, azt gondolom, ez a legfontosabb. A téli szünetet követően a pálya szélén is rengetegen voltak, az a tapasztalat, hogy az amatőrök versenyén is jelentősen emelkedik a nézőszám.

A Lyukóbánya és Parasznya közé kilátogató közönség nem csak az amatőrök csatáját, hanem a linceces pilóták, hazánk élmezőnyébe tartozó párosok versenyét is láthatta. A hétvégi Eger Rally előtt többek között a bajnok Kazár Miklós, az R5-ös Ford Fiestával rajtoló Hadik András, valamint az ugyancsak miskolci Balogh János és ifj. Kiss László is ott volt a többiek között. Az ő esetükben az eredmény másodlagos volt, hivatalosan nem is jelent meg sehol.

Családi összhang

A MARB-os mezőnyben pedig Ladás siker, méghozzá egy házaspár győzelme született. Nagyon pontos, kiegyensúlyozott és gyors versenyzéssel nyerte meg a MARB miskolci viadalát Sándor András és Sándor M Emese, akik 6.5 másodperces előnnyel zártak az élen.

- Sokat dolgoztunk az autón, mostanra sikerült versenyképes állapotba hozni – fogalmazott a díjkiosztó előtt Sándor András. – Éppen ezért elsősorban tesztelni jöttünk Miskolcra, de nagyon örülünk, hogy végül sikerült megnyerni az abszolút értékelést. Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlesztettünk a Ladán, ami most már tényleg úgy működik, ahogy szeretnénk. Most még nagyon az elején tartunk, de ez a győzelem hatalmas lökést ad nekünk. Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy hány versenyen állunk rajthoz a sorozatban, még az is elképzelhető, hogy kipróbáljuk magunkat az Rallye2-ben. Egyelőre nem tervezünk nagyon előre, mindig a következő feladatot tartjuk szem előtt.

Sándor M Emese navigátor hozzátette: rendkívül koncentráltak voltak a nap folyamán, és végre technikailag is minden úgy alakult, ahogyan eltervezték. Egyfajta elégtételt is éreztek a tavalyi esztendő miatt, 2014-ben ugyanis nagyon sok problémával küzdöttek, a sors most valamit visszaadott nekik ezzel a sikerrel.

A Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) szűk egy hónap múlva folytatódik. Az Északi Régió második versenyét Heves megyében rendezik. Április 18-án és 19-én Egerbakta és Sirok között találkoznak egymással az amatőr párosok.

A MARB Miskolc abszolút végeredménye:

1. Sándor András, Sándor M Emese (Lada 2101) 18:06,4

2. Tompa Márk, Elek Péter (Opel Corsa A) +6,5

3. Prigyeni „Tiszák” Péter, Apkó András (Lada 2105) +9,0

4. Riskó Dániel, Bíró Péter (Toyota Corolla) +19,0

5. Galuska Szabolcs, Várfalvi Gábor (Lada 2107) +21,8

6. Bíró Gergő, Bíró Balázs (Opel Astra GSi) +47,2

MNASZ

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság

Rally infók